Vliegtaks draagt niet bij aan CO2 reductie

Het kabinet gaat in 2021 een belasting op vliegen invoeren. Volgens staatssecretaris Snel is dit vooral een principekwestie, de belasting is te laag om veel mensen uit het vliegtuig te krijgen. Een curieuze uitspraak. De vliegtaks is dus alleen een lastenverzwaring, en draagt niet bij aan CO2 reductie.
De wereldwijde luchtvaart vertegenwoordigt ongeveer 2% van ons totale energiegebruik, minder dan de wereldwijde ICT. Het energiegebruik van vliegen is redelijk stabiel, terwijl dat van de ICT sector (onze emails, blogs, apps en tweets) exponentieel stijgt. Natuurlijk kan en moet de luchtvaart net als iedereen werken aan energiebesparing, maar voor het halen van de klimaatdoelstellingen is het een druppel op een gloeiende plaat. Laten onze regering en de EU zich vooral gaan richten op de grote en onnodige energievreters, zoals personenauto’s.

Een gedachte over “Vliegtaks draagt niet bij aan CO2 reductie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *