De Groene Illusie

Als we de klimaatdoelstellingen in 2030 willen halen, dan hebben we niet genoeg aan groene energie. Het lukt alleen als we kernenergie serieus nemen, fossiele brandstoffen slimmer gebruiken en bovenal inleveren op ons luxeleventje.

Windmolens en zonnepanelen zijn heilig verklaard, maar alleen daarmee kunnen we het klimaat niet redden. Ons milieu is te belangrijk om over te laten aan idealisten en opportunisten die feiten en fictie niet uit elkaar houden.

De groene illusie is een boek met kritische vragen en nuchtere feiten over zonnepanelen en kernenergie, elektrische auto’s en aardolie. Een eyeopener voor iedereen die zich heeft laten overtuigen door de propaganda van klimaatactivisten en de groene industrie. En een wake-up call voor wie denkt dat de klimaatdoelen haalbaar zijn als we blijven autorijden, vliegen en shoppen.

Ik heb jarenlange ervaring als onderzoeker en manager in de hightechindustrie. Voor energie- en duurzaamheidsprojecten heb ik samengewerkt met wetenschappers en deskundigen van bedrijven, overheden en onderzoeksinstellingen. Ik beschouw mezelf als klimaatneutraal: ik ben even bezorgd over het klimaat als over de maatregelen die het klimaat moeten redden.

Maarten van Andel