Duurzaam ondernemen

Ik heb 15 jaar ervaring met duurzaam ondernemen als directeur in de high tech industrie. We hebben met succes heel veel energie en grondstoffen bespaard, en daarmee ook heel veel geld. Sterker nog, in mijn ervaring kunnen duurzaamheids-initiatieven vrijwel altijd zo worden ingevuld dat ze geld opleveren.

Dat maakt een duurzaamheidsprogramma ook duurzaam. Als het geld blijft kosten houd je het niet vol, en steekt een CFO of een aandeelhouder er vroeger of later een stokje voor. Iedereen die denkt dat winst en groei niet samengaan met duurzaamheid zou eens wat dieper kunnen kijken en eventueel deskundig advies inwinnen. De kansen en de mogelijkheden zijn verbazingwekkend groot, in elk type bedrijf.

Vaak wordt er met name naar bouwkundige en infrastructurele aspecten gekeken, zoals gevelisolatie, warmtepompen en LED verlichting. Maar de grote kansen liggen vaak in de bedrijfsvoering, zowel intern als in de keten van leveranciers en klanten. Denk daarbij aan logistiek, recycling, productontwerp en productieprocessen. Ik heb met mijn team op al deze terreinen concrete resultaten geboekt, en ik deel die ervaring graag met collega-ondernemers!

Meer weten? Email naar info@actual-energy.com